MODUL 35 er et galleri dedikert til fotografi.

 

Fotogalleriet Modul 35 er et selvstendig visningssted for fotografi med fokus på nye arbeider og fotoprosjekter av høy kvalitet fra lokale, nasjonale og internasjonale fotografer. Galleriet skal både være et utstillingsvindu for fotobaserte prosjekter fra aktører med praksis som kunstnere, og en mulighet for fotografer fra dokumentar, kommersiell og redaksjonell bakgrunn og vise fram personlige prosjekter i en fri kunstkontekst. Galleriet selger også et utvalg bøker, bl.a av utstillere.

Modul 35 åpnet 9.juni 2017 og er basert i Trondheim, initiert og drevet av Norsk Fotofagskole.

Bygget

Fotogalleriet er bygget som en flyttbar modul på 35 kvadratmeter, laget for å benytte seg av midlertidlig ledige rom i byen. TMV-odden og torget utenfor DNB på Solsiden var første landingssted for galleriet, og den vil få en ny plassering.

Modulen er bygget av kunstnerprosjektet Art Hotel Norway og designet av trekunstneren Erlend Leirdal i 2014. Bygget er preget av en leken blanding av tradisjonell og eksperimentell bruk av tre som danner et originalt galleri-rom. Et stort vindu inviterer til å se kunsten også utenfor åpningstidene. 

I tidsrommet 2015-2016 fikk vi låne modulen til utstillingsserien "Out of The Woods" som viste 7 forskjellige prosjekter og fungerte som pilotprosjekt for det som skulle bli Trondheims første dedikerte visningsrom for fotografi. Dokumentasjon fra prosjektet finner du her: OutWoo.tumblr.com

Norsk Fotofagskole kjøpte modulen i 2017 og stiftet fotogalleriet Modul 35. Galleriet driftes av Norsk Fotofagskole og galleriets programkomite.

Utstillinger

Modul 35 viser fotoutstillinger i samarbeid med kunstnerne. Programmet legges ut halvårsvis og blir satt av programkomiteen. 

Se tidligere og kommende utstillinger her

Søknad

Galleriet er midlertidig ikke er i drift siden vi venter på å få ny plassering. Dvs at vi ikke behandler søknader om utstillingsplass for øyeblikket.