Back to All Events

Stian Foss - Between Concrete and Nature


Foto: Stian Foss

Som fotograf i en internasjonal motebransje har Stian Foss samtidig dyrket egne prosjekter. Modul 35 viser et utvalg av hans personlige fotografier.

Stian Foss har jobbet i New York og Paris med internasjonale motemagasiner og profiler innen motefoto som Alasdair McLellan, Hedi Slimane og Craig McDean. Med oppvekst fra Birkeland, et lite sted på sørlandet var han tiltrukket av storbyen. Etter utdanning på Norsk Fotofagskole reiste han til New York og School of Visual Arts hvor han jobbet seg inn i motefotobransjen. Etter lang tid i storbyen gror en lengsel tilbake til naturen fram. Det er denne spenningen mellom det urbane og natur som vises i utstillingen “Between Concrete and Nature”. 

I hans egne prosjekter kan vi se Stians personlige preg i større grad enn i det redaksjonelle og kommersielle arbeidet. Bildene er utdrag fra forskjellige serier de siste 15 åra der enkeltbilder danner nye sammenhenger og en rød tråd og tematikk trer fram fra mange års arbeid. Han balanserer usminkede og sensitive portretter med landskap og naturlige stilleben. Her finnes en fasinasjon av hvordan naturen sakte trenger inn i asfaltjungelen, hvordan betong også blir et landskap, - hvordan man på samme tid er tiltrukket av det urbane og lengselen tilbake til naturtilstanden.

Stian Foss er representert av Coup Agency: www.coup.no

Se mer på: www.stianfoss.com

 

 

Earlier Event: November 11
D2 i 10 år
Later Event: January 11
Roar Øhlander - Vill Sau