Back to All Events

CHIAROSCURO - lys og mørke


Foto: Daniel Bolstad

Utstillingen består av arbeider fra 5 av de nylig uteksaminerte studentene på Norsk Fotofagskole. Daniel Bolstad, Tobias Kvendseth Johnsen, Hedda Rysstad, Eline Viddal Rød og Aslak Burheim Sommervold viser bilder plukket fra individuelle prosjekter, satt i en ny sammenheng ut fra likhetstrekk i stemning, estetikk og tematikk. Mørke og lys manifesterer seg konkret i utstillingen i tonalitet og kontrast, men også innholdmessig med referanser til tema som makt, religion, overvåkning, identitet og fremmedgjøring. 

Chiaroscuro er en maleteknikk som vektlegger kontrasten mellom lys og mørke i et maleri. Chiaroscuro betyr bokstavelig talt «lys-mørk», fra de italienske ordene chiaro (fra latin, clarus) og oscuro (fra latin, obscurus). 

Earlier Event: June 9
Lars Botten - Malung
Later Event: September 15
Kristine Wathne - Mania