Back to All Events

Kristine Wathne - Mania


Kristine Wathne viser en enorm dedikasjon til sine prosjekter og er i konstant prossess, hun er en unik fotograf som vi får mulighet til å oppdage på Modul 35 med prosjektet, Mania.

Arbeidet med Maniaserien startet i juni 2015 og har vært i prosess og vekst frem til 2017. Drevet frem av en begeistring for samlere og originaler har hun lett igjennom lokalaviser, fått tips fra nære kjente og ringt fjerne naboer på jakt etter atypiske mennesker fra hele Norge, med hver deres fascinasjon. 

Med et ønske om å leve i et samfunn med rom for orginalitet, har hun valgt å portrettere og løfte fram disse menneskene i et samfunn som ellers er preget av likhet og konformitet. Fotografert med blitz på en direkte, usminket måte har Kristine dokumentert samlinger, hjem og omgivelser. Prosjektet har utviklet seg til å vektlegge manien som livsstil. Disse samlerne har ikke kun kott eller hyller dedikert til sin samlingen, men har viet hele sitt hjem, liv og hverdag til sin fascinasjon.

Kristine ble uteksaminert fra Kunstfotografi ved Norsk Fotofagskole i 2016 og er for tiden student ved Kunstakademiet i Trondheim. Hun har allerede fått mye oppmerksomhet for arbeidet sitt. Her er noen av stedene hun er publisert:

Siste utgave av boken, Mania, er til salgs i galleriet.

Earlier Event: August 18
CHIAROSCURO - lys og mørke
Later Event: September 15
Kulturnatt 2017